Az elmúlt évben több Kínai tartomány tudományos akadémiája, egyetemei szándékukat fejezték ki, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez köthető, első kvantumbiológiai kutató csoport eredményeit, integrálni kívánják a tudományos kutatási programjaikba.

Korábban Rizao város képviselete jelezte, hogy Kína jelenleg épülő legnagyobb sportcentrumában a Magyar sporttudományi kvantumbiológiai alapú tudományos és diagnosztikai központjának tervezésébe és megvalósításába szernék bevonni a négy Magyar Egyetem együttműködésével létrejött Élettudományi Kvantumbiológiai intézményt (korábbi PP cikk).

A Shandongi tartomány delegációja június 20-21.-én tartózkodik Budapesten. Elsődleges céljuk, hogy megállapodjanak a Kínai és Magyar szakemberek a Jinan (tartományi főváros) városban 35 négyzetkilométeren felépített és fejlesztés alatt lévő Life Science City ( élettudományi város) Kínai-Magyarországi Kvantumbiotechnológiai Innovációs Együttműködési Központ létrehozását.

A projekt neve : Jinan Nemzetközi Orvostudományi Központ Projekt

Célkitűzés: átfogó orvosi központ, amely integrálja az orvosi kezelést, a oktatást, a tudományos kutatást és a megelőző egészségügyi ellátást, az egészségügyi turizmust, a rehabilitációt és az orvosi ellátást. Az orvosi szolgáltatásokra összpontosítva négy funkcionális csoport fog fog létrejönni: Orvosi Szilícium-völgy, Élettudományi és Technológiai Innovációs Ipari Zóna, Ökológiai Rehabilitációs és Karbantartási Demonstrációs Zóna, Egészséges és Intelligens Életgyakorlat Zóna.

A delegáció tagjai:

HE Xuyan    A Városi Beruházási Támogatási Iroda igazgatóhelyettese

Qin Guangqiang   Az új és régi energia konverziós program kerületi irányítóbizottság igazgatóhelyettese

Ji Yuan  Igazgatóhelyettes, Tudományos és Technológiai Együttműködési Osztály, Városi Tudományos és Technológiai Iroda

Hou Yunpeng A Városi Beruházási Támogatási Iroda Befektetési Támogatási Osztályának igazgatója

Xue Yan  City Investment Promotion Bureau projekt szolgáltatás

Igazgatóhelyettes

Fu Yongliang  Igazgatóhelyettes, a Részecske Rák Ellenőrzési Osztály Life Science Citynek high-tech zóna.

A Shandongi delegáció előzetesen megküldte a program kiadványát : Melléklet.