Ezt a fantasztikus tudományos eredményt a A The Lancet Planetary Health tudományos lapban tették közzé, amit a The Guardian hasábjain is olvashattunk-. A részletes kutatási folyamatról is tájékozódhattunk . Azt is olvashattuk, hogy “több mint 3200 ételféleséghez kapcsolódó emissziót vizsgált meg, valamint tanulmányozta 212 brit ember étrendjét, akik három teljes napon át feljegyezték mindazt, amit ettek- ittak. . Folytassuk egyszerű elemzésünket, amit természetesen brit tudósok tettek közzé. “ A kutatók megállapították, hogy az átlagos étrendhez köthető kibocsátás majdnem felét állati eredetű élelmiszerek okozzák: 31 százalék származik húsból és 14 százalék tejtermékekből. Az ital a kibocsátás 15, a torták, kekszek, cukorkák a 8 százalékát okozták. . Fedjük fel, hogy a tudományos cikkekhez nem szokott olvasó is értse miről van szó. A szellentésről. Amely anyagcsere folyamatot korábban úgy definiáltak, hogy “azon természeti jelenség, amely a széklet kanyarba jutását éles füttyel jelzi”. Képet is mellékeltek.

n1

Át kell éreznünk a tudományos kutatás fontosságát, mert hiszen ez a kutatás egyben kiterjedhet a klíma védelemre, az élelmiszer biztonságra, az egészség fenntartására és hosszasan sorolhatnánk az anyagcsere hatásának és kölcsönhatásának bonyolult kérdéskörét. A tudomány már korábban is vizsgálódott ezen a területen. Klímakutatók és később más tudósok is csatlakoztak ahhoz, hogy a tehenek szellentése milyen veszélyt rejt magába. Holland kutatók egyik kimagasló eredménye, hogy olyan tablettát állítottak elő, ami meggátolta a tehenek szellentését (?). Ezzel egy baj volt, hogy egy marha sem volt hajlandó lenyelni a nagyméretű tablettát. Biztos volt olyan elképzelés is amely javasolta volna azt, hogy a teheneket kössék egy gázvezetékhez, amit egy gázturbinához lehetne csatlakoztatni. A megoldás az energia éhséget is képes volna mérsékelni.

Minden cinizmus nélkül, akik közzé tették ezt a hírt azok mindösszesen csak egy dologgal nem voltak tisztába ami nem más, mint az anyag és élet körforgása. Még jobban leegyszerűsítve a karbon ciklus.

SzM.