2020. július 16-án a Testnevelési Egyetemen hivatalosan megnyílik az az egészségi állapot felmérő laboratórium, amelyet kvantumbiológiai kutatások eredményeként kifejlesztett technológia vezérel.

A Somatoinfra technológia az élő szervezetben zajló kvantumfolyamatok detektálására képes, és az általa nyert információk révén rendkívül rövid idő alatt lehet képet kapni az emberek kor és nemnek megfelelő, valós idejű egészségi állapotáról. A Szomatodiagnosztikai laboratórium robottechnikával és más korszerű diagnosztikai eszközökkel felszerelve nem csak felmérni képes az egészségi állapotot, de annak többoldalú megerősítése által alkalmas arra, hogy néhány perces vizsgálati idő alatt megkapja mindazokat az információkat, melyek lehetővé teszik a teljes test anatómiai és életfolyamatainak összefüggéseinek a megismerését.

A somatoinfra©® non-invazív funkcionális képalkotó diagnosztika nem más, mint az élő szervezetben, sejtekben zajló anyagcsere folyamatok dinamikus fotonemissziója, ami a sejtaktivitás következtében és arányában jön létre.

A közel 30 éves kutató és fejlesztő munka eredményeképpen létrejött innovatív technológia a világon egyedülálló, és hatalmas tudományos ugrás a kvantumbiológia, mint tudományos módszer kifejlődésében. Napjaink fejlett műszerezettsége és a tudományos felismerések egymásra épülése teszi lehetővé, hogy a kvantummechanika és a kvantumkémia gyakorlati életbe is átültetett innovatív eredményei után a kvantumbiológia is helyet kapjon a tudományos gondolkodásban. Ennek elősegítésére alapították meg 2019-ben (egyetemi közhasznú tudományos intézményben) magánszemélyek a QUB8 Kvantumbiológiai Központot.

A Szomatodiagnosztikai laboratórium négy egyetem együttműködésének eredményeként kínai magántőke bevonásával jöhetett létre. A laboratórium megnyitásával a kvantumbiológiai kutatások újabb fejezete nyílik meg, amiben Magyarország vezető helyet tudhat magának a világ tudományos életében. Ezen kutatások korszerű választ adhatnak majd az emberiséget napjainkban legsúlyosabban érintő kérdésekre, így gyakorlati hasznuk lesz többek között a járványok megelőzésében, az egészséges táplálkozásban, a betegségek megelőzésében és korai felismerésében, a növény- és állatvilágot sújtó vírusos és baktériumos fertőzések megelőzésében és korai felismerésében. Az új tudomány lehetőséget teremt majd az élő szervezetek biológiai folyamatainak mélyebb elemzésére, és általa előttünk áll egy tudományos paradigmaváltás az élettudományokban. Az egyetemi oktatásban már 2021 februártól szakirányú továbbképzés formájában találkozhatnak vele az érdeklődők.

QUB8