Ez bizony rossz hír. Ezt a hírt nem máshonnan tudjuk, mint a New Scientist magazinból, tudós kutató nyilatkozta, akkor pedig komolyan kell venni. A sokkoló hírt olvasva, azét megnyugodhatunk mert a tudós ezt az időszakot milliárd évek múlva bekövetkező eseményként jósolja. Azért hozzá teszi, hogy évmilliárdokat követően az összeomlás rövid idő alatt fog végbemenni (talán néhány száz millió év). A cikk szakmai érvelését végig olvasva megtalálhatunk benne mindent pl.- oxigén csak 2,4 milliárd éve jelent meg a légkörbe (ami természetesen néhány évmilliárd múlva az ősi állapotban fog visszazuhanni), – meg azt is olvashatjuk, hogy “kutatók” részletes modelleket készítettek a Föld bioszférájáról és figyelembe vették a Nap fényesség változásait és az ezzel járó szén dioxid-szint csökkenését, így az egyre erősebbé váló napsugárzás lebontja a gát, amiből így kevesebb lesz a légkörben. Ez igen, ez maga a szín tiszta tudomány, sőt azt is tudják, hogy 2 milliárd év múlva az erősödő napsugárzás elpárologtatja az óceánokat (ezt is tudják). De vajon figyelembe vették mindazokat az ismereteket amelyekkel rendelkezünk a Napunkról. Mindössze néhány tényt emelnék ki, amit a valódi tudósok már felismertek (mert hiszen a Napot nem tudjuk megfogni, közelről szemlélni és főleg nem tudjuk befolyásolni a működését). Napunk becslések szerint 4,57-5 milliárd éve keletkezett, – két fő “életszakaszából” az első aktív szakasz felénél tart az élete, ami még várhatóan 5 milliárd évet fog kitenni. Azt sem árt tudni, hogy a napban zajló fúzióban másodpercenként 655 millió tonna hidrogént alakít át kb. 650 millió tonna héliummá, ez másodpercenként 5 millió tonnával csökkenti a tömegét. Ezek apróságok.

Még egy dolgot tudhatunk jeles tudósainkról, mégpedig azt, hogy a kvantum tudományokban nem nagyon jeleskednek, kiemelném ebből a kvantumbiológiát.

De ne legyünk bizalmatlanok és kételkedők, kétmilliárd év múlva majd meglátjuk, hogy mi történik, ha csak addig klímavédők és jól fizetett tudósok ezt az apró problémát meg nem oldják. Ne legyünk igazságtalanok, az alkotó tudomány megoldotta azt, (olvashatjuk), hogy a Napban folyamatosan csökkenő energiahordozó (hidrogén) egyre nagyobb energiát ad le ?!

nm4SZM