Palatinusról

Kultúra régi-új utakon www.pannonpalatinus.hu tükrében.

Hosszú évek óta nehéz napokat élnek meg a kultúra, a tudományok és a művészetek és várhatóan a jövő sem hoz változást. Mindennapjainkat válságokkal éljük meg. A gazdaság, a fenntartható fejlődés, a többlet termelése és a klímaváltozások válogatás nélkül károsítják, és ez által sújtják a természetet és a teljes élővilágot. 

Tovább…

 

Megújult Palatinus

A megújult PANNON PALATINUS arculata jelentős változáson ment keresztül. Szándékunk szerint, a szerkesztő bizottság igyekezett egy áttekinthető és könnyen használható elektronikus tudástárat létrehozni, mely a Kultúrát képviseli.

Tovább…

Köszöntő

Tisztelettel és barátsággal köszöntünk mindenkit, aki felelős módon gondolkodik mindennapjaink életéről és jövőnk sorsáról. Hazánkban a tudományok és a művészetek nagyhírű múltat tudhatnak maguk mögött. Napjainkban sérülni látszik a kultúra, mely életünk alapját is jelentheti. Az áltudományos tevékenységek, manipulációk kifejezetten káros hatással lehetnek életünkre. Nem kisebb veszélyt jelentenek azok a résztudományok, melyek a maguk területén – valóban – megvalósított eredményekkel büszkélkedhetnek, de a tudományok nagy egységében zavart okozhatnak, és károsan hatnak a természet folyamataira.

Tovább…

Az elmúlt évekről és a jövőről

A PALATINUS Társaság fontosnak tartotta, hogy egy olyan nyilvános fórumot hozzon létre, amely mindig megtekinthető és elérhető mindenki számára. Két éve olvasható és látható az internet világában a PANNON PALATINUS tudástár és tudományos ismeretterjesztő oldal, lap. Internetes címe www.pannonpalatinus.hu . A lap első megjelenésével egy időben tettünk közzé egy rövid írást „Köszöntő” címen (2010.március 8.). Ebben az írásban megfogalmaztuk elképzeléseinket és ismertettük a PALATINUSI filozófiát.

Tovább…

 

Rólunk írták

vehir.hu – A szabad és független tudományért

 

 

Tartalomjegyzék