TESZI FEL A KÉRDÉST

Olvashatjuk, Rejtő Jenő “Piszkos Fred közbelép”örök értékű könyvében Wágner úr ( Wagner Rinaldo-Rinaldini, született Zaturek Manfréd) egyszerű de célratörő kérdését. A kérdésre a regénybe mindig pontos, rendezett válaszok érkeztek. A rejtői történetben a szereplők ha Wagner Úrral találkoztak akkor mindig visszakérdeztek “Na mi újság Wágner Úr” és a válasz ekkor sem marad el.

Napjainkban kevésszer van lehetőség egy ilyen egyszerű kérdést feltenni, mert a hírek özönében nincs aki egyszerűen pontosan és értelmezhetően válaszolni tudna.

Tegyünk néhány próbát: “Na mi újság a klímavédelem terület ?”, “Na mi újság a globális élelmiszer kereskedelemmel?”, vagy “Na mi újság az emberiség nemtelenségével (LMBTQ)”. Csak erre a három egyszerű kérdésre az a válasz, hogy benne vannak a hírekbe és egyébként nem válaszolnak”. Évtizedek óta keresem ezekre az egyszerű kérdésekre a válaszokat, de csak ködös és zavarodott gondolatokkal találom magamat szembe. Vajon mi az oka ennek, vagy talán úgy is kérdezhetném, “Na mi újság a korrekt tájékoztatással”, vagy “Na mi újság az események tudományos megítélésével”.

Vállalkozzunk arra, hogy feltegyük ezt az egyszerű kérdést minden olyan esetben, amikor a hírözönben ránk zúduló ellentmondásokra és tudománytalanságokra keressük a választ.

nm1

SZM