A PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium 2011. október 25-én konferenciát szervezett „Tudomány a fenntartható fejlődés szolgálatában címmel”. A rendezvény helyszínén, a Tudásközpontban összesen 148 vendég vett részt és volt kíváncsi a jövőnket érintő érdekes előadásokra. A rendezvényt Kővári János Pécs Megyei Jogú Város Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottságának elnöke és dr. Zeller Gyula a PTE rektorhelyettese nyitotta meg. A délelőtti blokkban két lebilincselő előadást hallhattunk. Dr. Szacsky Mihály a Budapesti Műszaki Egyetem doktora a modern kori fejlődéselméletek antropológiai megközelítését boncolgatta, majd Dr. Ifj. Kistelegdi István (PTE-PMMIK) avatta be az érdeklődőket az energiatudatos építészet tudományába. Ebéd után Kiss Tibor a PTE KTK docense tartott egy rendhagyó ismertetőt a Kék Gazdaság elmélete és a tudatos környezeti nevelés kapcsolatáról “Mesél a Kék Gazdaság” címmel. A nap hátralévő részében a PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium tagjai mutatták be kutatási eredményeiket.

Az előadások hamarosan felkerülnek a rendezvény weboldalára. Az eseményen készült képek a Galériában és a rendezvény honlapján megtalálhatók: www.fenntarthato.pte.hu/konferencia

A résztvevőknek köszönjük az érdeklődést! A szakkollégium a következőkben rendszeresen publikálni fogja kutatási eredményeit hasonló színvonalas rendezvények keretében.